Verduras ao forno con xamón serrano e queixo gratinado
Ingredients
- 80 g cabaciño
- 55 g pemento verde
- 55 g pemento vermello
- 50 g porro
- 15 g xamón serrano
- 10 g queixo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar os cabaciños en rebandas finas, cubrir con sal e deixar 15 minutos para que solten auga, e secar. Lavar e cortar en tiras grosas os pementos e o porro. Untar lixeiramente as verduras cun pincel mollado en aceite de oliva, cubrir cun pouco de sal e colocar na bandexa do forno e introducir ao forno precalentado a 170ºC durante 15 minutos. Unha vez asadas as verduras cubrir con queixo relado por enriba delas e acompañar cuns cuadrados de xamón serrano. Deixar no forno ata que se gratinen lixeiramente.
Notes
Vantaxes:
Neste prato combínanse diversas verduras, cabaciño, pemento verde e vermello e porro, que aportan ao organismo importantes cantidades de vitaminas del grupo B, A e C, e minerais tales como potasio, magnesio, hierro o calcio, entre otros. Presentan substancias con un elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte os radicais libres que provocan o envellecemento celular.
Neste prato combínanse diversas verduras, cabaciño, pemento verde e vermello e porro, que aportan ao organismo importantes cantidades de vitaminas del grupo B, A e C, e minerais tales como potasio, magnesio, hierro o calcio, entre otros. Presentan substancias con un elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte os radicais libres que provocan o envellecemento celular.