Xurelo á bilbaína
Ingredients
- 150 g xurelo
- 1 (100g) pataca
- 2 dentes (10g) allo
- vinagre
- 1 cullerada (10mL) aceite oliva
- caiena
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Limpar, quitar a pel e cortar os xurelos en filetes e marcalos na prancha volta e volta. Separadamente, nunha tixola dourar o allo fileteado coa caiena. Cando estea dourado retirar do lume e engadir o vinagre. Verter sobre o peixe cubrir de perexil e meter ao forno 10-15 min. Acompañar de pataca cocida.
Notes
Vantaxes:
O xurelo clasifícase como peixe azul debido ó seu contido en lípidos. Na súa composición destacan minerais como ferro, iodo e magnesio, e vitamina D, que intervén na absorción e utilización de calcio e fósforo, e cobalamina, que participa na maduración dos glóbulos vermellos e favorece a absorción de ferro.
O xurelo clasifícase como peixe azul debido ó seu contido en lípidos. Na súa composición destacan minerais como ferro, iodo e magnesio, e vitamina D, que intervén na absorción e utilización de calcio e fósforo, e cobalamina, que participa na maduración dos glóbulos vermellos e favorece a absorción de ferro.