Print

Xurelo ao forno con anchoas

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g xurelo
  • 1 (100g) pataca
  • 60 mL viño branco
  • 25 g cebola
  • 25 g tomate
  • 10 g anchoa
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • colorante alimentario
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Pochar nunha cazola con aceite, cebola, allo e tomate pelado e troceado. Unha vez cociñado colocar estas verduras nunha fonte de forno e enriba poñer os xurelo limpos e sazonados. Agregar o viño branco por ennriba co colorante introducir ao forno a 160ºC durante 15 min. Acompañar de pataca cocida e anchoas.

Notes

Vantaxes:
O xurelo clasifícase como peixe azul debido o seu contido en lípidos. Na súa composición destacan minerais como ferro, iodo e magnesio, e vitamina D que intervén na absorción e utilización de calcio e fósforo, e cobalamina que participa na maduración dos glóbulos vermellos e favorece a absorción de ferro.