Print

Zamburiñas á mariñeira

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 10 g Aceite de oliva
  • 1 g Allo
  • 73 g Cebola
  • 5 g Fariña
  • 0.5 g Loureiro
  • 0.5 g Pemento doce
  • 0.5 g Sal
  • 20 g Viño branco
  • 87.5 g Zamburiña

Instructions

  • Nunha tixola, facemos un rustrido con cebola, allo machucado, loureiro, pemento, fariña e viño branco. Por último, engadimos as zamburiñas previamente lavadas, o sal e un chorro de auga. Unha vez que abran as zamburiñas e que a salsa teña unha textura máis espesa, xa están listas para servir.

Notes

As zamburiñas presentan un baixo nivel de graxas, calorías e colesterol e unha boa cantidade de proteínas. Teñen tamén unha importante cantidade de vitamina A que é necesaria para o crecemento dos ósos e fundamental para a visión. Entre os seus minerais destacan o ferro, o fósforo, o sodio, o cinc e o iodo.