Zanco de polo ao Xerez
Ingredients
- 150 g zanco polo
- 1 (100g) pataca
- 40 g cebola
- 30 g pemento vermello
- 15 mL viño xerez
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- tomiño
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Dourar o polo en aceite. Retirar e engadir as verduras cortadas en dados, regar co xerez, cociñar ata evaporar o alcohol. Ligar coa fariña, engadir o caldo e remover con variña. Introducir o polo e ferver ata cociñalo. Acompañar de patacas fritas.
Notes
Vantaxes:
A carne de polo contén aminoácidos esenciais de fácil asimilación, e polo tanto é unha boa fonte de vitaminas. O seu baixo contido en graxas fai que o aporte calórico non sexa elevado. Contén vitaminas do grupo B, como niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina e ácido fólico. Ademais é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.
A carne de polo contén aminoácidos esenciais de fácil asimilación, e polo tanto é unha boa fonte de vitaminas. O seu baixo contido en graxas fai que o aporte calórico non sexa elevado. Contén vitaminas do grupo B, como niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina e ácido fólico. Ademais é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.