Zancos de polo ao forno con pataca
Ingredients
- 150 g zanco polo
- 1 (100g) pataca
- 50 mL viño branco
- 40 g cebola
- 10 mL brandy
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- tomiño
- pementa
- sal ao gusto
Instructions
- Salpementar os zancos de polo, untar de aceite unha bandexa e colocar os zancos nela. Cortar a cebola en tiras e pochala no aceite, engadir a pataca en rebandas finas, salpementar e refogar. Colocalas cos zancos de polo e introducir ao forno 30 minutos aproximadamente a 160ºC. Regar con brandy para evitar que se seque demasiado.
Notes
Vantaxes:
A carne de polo contén aminoácidos esenciais de fácil asimilación, e polo tanto é unha boa fonte de vitaminas. O seu baixo contido en graxas fai que o aporte calórico non sexa elevado. Contén vitaminas do grupo B, como niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina e ácido fólico. Ademais é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.
A carne de polo contén aminoácidos esenciais de fácil asimilación, e polo tanto é unha boa fonte de vitaminas. O seu baixo contido en graxas fai que o aporte calórico non sexa elevado. Contén vitaminas do grupo B, como niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina e ácido fólico. Ademais é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.