Print

Zancos de polo con tomate

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g zanco polo
  • 120 g salsa tomate
  • 50 g arroz
  • 50 g cebola
  • 40 mL caldo carne
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Poñer nunha pota con aceite a dourar o allo fileteado, engadir a cebola moi picada e refogar uns minutos. Incorporar a salsa de tomate, engadir o caldo de carne e deixar cocinar. Nunha tixola, fritir o polo sazonado e incorporar á salsa, deixar ao lume uns minutos máis e servir. Acompañar de arroz.

Notes

Vantaxes:
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou ácido fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.